2004 Zuid-Afrika

Op deze weblog staan onze voorbereidingen en belevenissen m.b.t. onze reis naar Zuid-Afrika. Overname van tekst en foto's is alleen toegestaan na uitdrukkelijke toestemming. Stuur een bericht naar ons om toestemming te vragen.

zaterdag, oktober 09, 2004

Kaapstad

Gisteravond zijn we rond 23.15 uur aangekomen in ons hotel. Het vliegtuig was mooi op tijd. We hebben een prachtige (bad)kamer met uitzicht op Robbeneiland.

Vanmorgen hebben we de auto gekregen. Een gloednieuwe (22 km op de teller) Toyota Corolla. En dat voor mensen die nog nooit links hebben gereden! We waren toch al vroeg op dus besloten we om maar naar Kaappunt en Kaap de Goede Hoop te gaan. Het weer was heel aardig en het was volgens onze gastheren ook een goede route om aan de auto te wennen. Bert mocht als eerste de auto verkennen en dat ging heel goed. Het schakelen is toch even wennen en als we afslaan gaan regelmatig de ruitenwissers aan. Maar goed, wat geeft het.
We zijn naar Boulders geweest en daar waren pinguins te zien. Niet in heel grote getale maar we hebben ze toch gehad. Onderweg toch nog een keer of drie walvissen gezien. Helaas sprongen ze niet uit het water maar Bert heeft in ieder geval een hele staartvin op de dia. Dat had Bert's collega Albert zelfs nog niet (grapje).

In Kaappunt hebben we wat foto's gemaakt. De zee was behoorlijk ruig omdat er nogal wat wind was. Wij hadden niet veel last van de wind. Kaap de Goede Hoop was niet erg druk. Natuurlijk een foto gemaakt van het beroemde bord en Bert staat er ook bij op. Dit is dus echt uniek! We werden ook gewaarschuwd voor bavianen (babboons) maar wij hebben er welgeteld drie gezien. We hebben ook nog twee struisvogels in het wild gezien, langs de zee. Ieder keer als ik een foto wilde maken, dook hij weer met zijn kop naar beneden. Geen idee of ik hem nou in vol ornaat op de foto heb.

Op de terugweg via Chapman's Peak gereden. Een heel mooie route. Terugrijden naar het hotel gaf ook niet echt problemen ondanks dat het hotel nogal lastig te vinden is.

Onze gastheer zei dat het wel een goed idee was om te gaan eten in The top of the Ritz. De bovenkant van dit lelijke gebouw draait rond. Het lijkt wel op een verkeerstoren. Als het maar niet zo duur is als bij Hennie van der Most. De gastheer heeft voor 19.00 gereserveerd dus daar gaan we zo heen. Om deze tijd kun je dan de zonsondergang heel mooi zien.

Nou, groetjes allemaal en tot de volgende keer.

dinsdag, oktober 05, 2004

Eindelijk vakantie!

Hè,hè, eindelijk vakantie. Dat werd tijd. Hebben we nog twee dagen om alles in de tassen te smijten en dan kunnen we (11,5 uur) vliegen. Het weer in Kaapstad lijkt zaterdag nog niet zo geweldig te zijn. Eén troost: in Nederland wordt het weer er ook niet beter op. Als wij op vakantie gaan, dan willen de seizoenen nog wel eens omdraaien. In Mexico hebben we op een bepaalde plaats heel veel en heel lang regen gehad. En dat gebeurde anders nooit.... Ja, ja.

Deze dagen onze huis-oppassers nog even wegwijs maken, nog even naar de kapper (ik weet het..) en nog een internationaal rijbewijs halen. Dan zijn wij er helemaal klaar voor.

De volgende post komt, als het goed is, uit Kaapstad. Jullie horen nog van ons!