2004 Zuid-Afrika

Op deze weblog staan onze voorbereidingen en belevenissen m.b.t. onze reis naar Zuid-Afrika. Overname van tekst en foto's is alleen toegestaan na uitdrukkelijke toestemming. Stuur een bericht naar ons om toestemming te vragen.

dinsdag, oktober 26, 2004

Hluhluwe - Hilltop Camp

Gistermorgen vertrokken uit Umhlanga naar Hluhluwe (spreek uit: Shloe-shloewe). Het was gisteren behoorlijk warm. Wij wilden deze vakantie dan toch maar een toeristische attractie bezoeken: Shakaland. Het was eerst een lange weg op gravel/grind. Toen we er waren was het rond 12.00 uur en om 12.30 zou er een dansshow beginnen, gevolgd door een lunch en een rondleiding. Dit zou 3 uur duren en daar hadden wij geen tijd voor want wij moesten op tijd bij het hek van het park zijn. Nou, het zijn werkelijk afzetters daar gezien wat we alleen voor die show moesten betalen. Het was allemaal erg commercieel opgezet en Bert had direct al rechtsomkeert willen maken. Wij hebben nog wat gedronken en dus geen show gezien. Toen de show begon zijn wij weggegaan.
Onderweg niet veel spectaculairs beleefd. We hebben nog twee ananassen langs de snelweg(!) gekocht. We stopten en we konden een hele mand kopen (minimaal 6 stuks). Dat was ons wat te veel en we hebben het meisje goed betaald voor die 2. Heeft zij ook eens een goede dag.
Mooi op tijd kwamen we aan bij de ingang van het Hluhluwe Game Reserve. Van hieruit kun je naar diverse lodges en camps en de onze was nog al een eindje rijden. Er was dus wel allemaal wild. We waren nog maar koud het park binnen of we zagen zwarte neushoorns badderen. Even verderop stond een olifant met zijn kont geparkeerd op de weg en de kop in de bosjes. De enige dingen die je dan kunt (moet) doen zijn: gepaste afstand houden, auto uitzetten en je koest houden. Dat hebben we dan ook gedaan en het duurde gelukkig niet lang voordat ie weer wegging. Verder nog een paar witte neushoorns gespot. Toen we bijna bij ons camp waren, slingerde er een slang de weg over; het was maar een kleintje, maar Bert kreeg de kriebels (volgens hem niet). Ingecheckt en naar onze kamer. Is een chaletje en ziet er aardig uit. We hebben niet veel uitzicht maar je kunt niet alles hebben. We kunnen niet zelf koken dus we moesten in het restaurant eten.

Vandaag de 26e hebben we zelf een stuk door het park gereden. We hebben giraffes, buffels, aardvark/warthog(?), impala's en veel neushoorns gezien. Vanavond doen we een gamedrive (met een ranger) van 1900-2200 uur. Hopelijk spotten we dan nog leeuwen, luipaarden en cheeta's maar dat zal wel te optimistisch zijn. Ze zijn hier wel. Wij moeten ivm die gamedrive vroeg eten dus nu nog maar even internetten en winkelen in de curioshop. Verder geen nieuws meer. Beiden zijn we nog steeds gezond en de muggen en ongedierte vallen (nog) enorm mee. Groetjes.

2 Comments:

  • At 26 oktober, 2004 18:27, Anonymous Anoniem said…

    Hee oom bert en natuurlijk tante yvonne allereerst natuurlijk, oom bert gefeliciteerd met je verjaardag van ons en opa en oma.Hoe hebben jullie dat gevierd?Romantisch dineetje of gewoon lekker shoppen in de winkels (ook al zijn er niet zo veel)Zo te lezen gaat alles nog goed met jullie of hebben jullie last van malaria of zo? Hoop het niet, maar het is tijd om te stoppen nog veel plezier in zuid afrika

    Groetjes van je zus en jullie emailster vera

     
  • At 28 oktober, 2004 14:38, Anonymous Anoniem said…

    Andrea staat achter mij. Ook zij is vol lof over jullie reisverslagen. Ga zo door. Veel plezier nog.
    Overigens.
    Bert,
    Ik mis je al een beetje en dan heb ik het over de technische kant.

    groet
    AzetteC

     

Een reactie posten

<< Home