2004 Zuid-Afrika

Op deze weblog staan onze voorbereidingen en belevenissen m.b.t. onze reis naar Zuid-Afrika. Overname van tekst en foto's is alleen toegestaan na uitdrukkelijke toestemming. Stuur een bericht naar ons om toestemming te vragen.

zondag, oktober 10, 2004

De Tafelberg

Alweer een berichtje van ons. Vandaag zou het een goede dag worden om naar de Tafelberg te gaan. Als ze dat zeggen, dan moet je gaan. Het kan zo zijn dat ie dagen achter elkaar dicht is. Er stond behoorlijk wat wind maar desondanks ging de kabelbaan toch. Het was behoorlijk koud, zo'n graadje of 8 met een harde wind. We hadden goed zicht en hebben daar dan ook een paar uurtjes rondgelopen. Die kabelbaan gaat echt snel. Binnen 5 minuten ben je op de Tafelberg. We moeten er niet aan denken om die Tafelberg op te klimmen. Maar het uitzicht was prachtig.

Hierna zijn we naar The Kirstenbosch Botanic Garden gegaan. Het was een lekker temperatuurtje om naar al die bloemen en planten te kijken. Erg veel mooie protea's maar er was natuurlijk nog veel meer te zien. Het was ook nu niet echt druk ondanks dat het zondag was. Volgens ons waren er wel veel Zuid-Afrikanen maar ja, er lopen zoveel nationaliteiten rond.

Vanavond lekker gegeten in Food Affair. Tegenover dit restaurant is een internetcafe en daar zitten we dus nu (as we speak). Het eten gisteravond in The Top of the Ritz was erg lekker. Bert had Kudu-biefstuk en ik een gewone steak. Voor Nederlandse begrippen was The Top goedkoop; voor Zuid-Afrikaanse begrippen waarschijnlijk duur. Maar daarvoor zijn we nog te kort in Z-A om dit te kunnen beoordelen. Kaapstad schijnt op zich wel duurder te zijn dan de rest van Z-A vertelden gasten in het hotel.

Morgen willen we een rustig dagje hebben. Wat rondslenteren in the Waterfront en eventueel (als de zee niet te ruig is) naar Robbeneiland. Hopelijk hebben we morgen weer wat te vertellen. Allemaal de hartelijke groeten.

3 Comments:

  • At 12 oktober, 2004 19:09, Anonymous Anoniem said…

    Hee oom bert en tante yvonne het is hier hartstikke koud hebben jullie het wel lekker warm?Dus het eten was lekker? hier niet we hebben SNERT gegeten da's vies joh.Ik wil later ook naar Zuid-Afrika lijkt me echt kicken joh.Maarja het verste wat wij komen is Engeland maar ja dat is ook wel leuk.


    Dikke knuf jullie nichtje en jullie emailster VERA

     
  • At 12 oktober, 2004 19:32, Anonymous Anoniem said…

    Hallo Yvonne en bert
    Leuk om met jullie mee te reizen, en zo ook nog wat van de wereld te zien.
    Gaat het links rijden al een beetje, of is dat al een avontuur op zich.
    We kijken uit naar het volgende verslag.
    Nog veel plezier en de groeten van Harmke,Jan en de kids

     
  • At 12 oktober, 2004 19:42, Anonymous Anoniem said…

    Ha die Bert en Yvonne,
    een berichtje uit Hellendoorn.
    Wij volgen jullie reis door Afrika met belangstelling.
    Veel succes en als je nog wat van onze gemeenschappelijke voorouders tegenkomt groet ze van ons.
    Good luck van Jannie&Ronald.

     

Een reactie posten

<< Home