2004 Zuid-Afrika

Op deze weblog staan onze voorbereidingen en belevenissen m.b.t. onze reis naar Zuid-Afrika. Overname van tekst en foto's is alleen toegestaan na uitdrukkelijke toestemming. Stuur een bericht naar ons om toestemming te vragen.

dinsdag, oktober 12, 2004

Kaapstad en Stellenbosch

We zijn vanavond (12/10) aangekomen in Stellenbosch. Dat was nog een hele tour maar daarover later. We lopen een dag achter dus we zullen jullie eerst nog even updaten over gisteren.
Gisteren eerst Signal Hill, een heuveltje van 350 mtr, opgereden. Vanaf hier had je een mooi uitzicht op de Tafelberg. Verder was daar niets te beleven dus toen met de auto terug richting centrum. We wilden er een rustig dagje van maken. Eerst Het Kasteel bezocht, eigenlijk geen kasteel maar een fort uit de VOC-tijd. Er was een expositie met allerlei zaken zoals oude meubelen, schilderijen, aardewerk etc. Wel leuk om te zien. Toen wilden we nog even het echte centrum bekijken. Daar was echt niets te beleven. We wilden ook nog naar het Victoria en Alfred Waterfront kijken. Nou, veel luxe winkels puur voor de toerist. We hebben daar een poosje rondgestruind en alleen een starterspakket voor de mobiele gekocht. Dat was ook een verhaal. De adviesprijs voor zo'n pakket is R149, bij de Vodawinkel betaal je R59 en wij hebben 'm bij de Pick & Pay gehaald voor R7.99. En weet je wat: ze ronden hier af naar beneden, dus R7.95. Kunnen ze in Nederland nog wat van leren. 's Avonds weer lekker gegeten (de broeken passen nog steeds) bij Theo's Grill. Deze zaak is gespecialiseerd in seafood en steaks. Nou, die steaks waren echt enorm (lekker). Na een dag niets doen ben je vermoeider dan wanneer je echt iets onderneemt.

Vandaag dus naar Stellenbosch met een omweg want anders ben je er binnen het uur. En we willen natuurlijk wat van Z-A zien. Nou, en wat voor omweg. We gingen direct al niet helemaal goed dus het was weer improviseren welke weg we moesten nemen. Uiteindelijk goed terecht gekomen en zo hebben we via Millnerton, Bloubergstrand en Melkbosstrand (of zoiets) Tulbag bereikt. Hier staan allemaal gerestaureerde huizen uit de 18e en 19e eeuw met Nederlandse gevels. Alle huizen in de Kerkstraat zijn tot nationaal monument verklaard. Hier is ook een beroemd restaurant en wijnproeverij Paddagang. Wij hebben er wat gedronken. Ondertussen begon het al aardig warm te worden. Gelukkig hebben we airco in de auto. Toen moesten we op een weg uitkomen naar Wellington, de R303. Er werd ergens iets aangegeven maar daar stond R301 bij. Kan niet goed zijn, dachten wij dus maar doorgereden. Bleek dit uiteindelijk toch de juiste weg te zijn. De R303 hebben wij niet gevonden. In de nieuwste wegenkaart van de huurmij. staat ie dus ook niet meer. Wel in onze routebeschrijving. Een minpuntje. De omschrijvingen van de reisorganisatie blijken niet altijd even duidelijk te zijn. Goede leer voor ons; we moeten de route vantevoren goed doorspitten. Uiteindelijk zijn we even voor zessen aangekomen in het hotel. En wat denken jullie: weer een hele mooie kamer! Wij hebben een reis met standaard kamers geboekt maar we zitten nu (vervelend) in een 4-sterren hotel. Het is lang niet zo'n gezellig hotel als de vorige. Hoe meer sterren, hoe formeler het personeel.

Morgen gaan we eerst de omgeving van Stellenbosch en Franshoek even bekijken, de wijnroute. Bert mag niet drinken vanwege het autorijden, dus dat wordt geen wijn proeven :-(. Maar dan nemen we maar een flesje om op de kamer op te drinken.
Het autorijden gaat heel goed (zegt Bert zelf). Ik heb nog geen meter gereden maar dat zal nog wel gebeuren. Een keer moet de eerste keer zijn. Maar dan wel graag op een rustige weg.
Het wordt hier morgen erg warm, 27 graden. De zon brandt direct erg op je huid dus dat is wel oppassen. Kunnen we eindelijk de korte broeken aan.

Tot zover maar weer deze keer. Misschien morgen meer.
Hartelijke groeten, Bert en Yvonne

2 Comments:

  • At 14 oktober, 2004 09:17, Anonymous Anoniem said…

    Hoi Yvonne en Bert,
    Goed zeg, dat jullie het op kunnen brengen om zo vaak verslag te doen van jullie reis ! Het leest lekker, hebben wij ook een héél klein beetje het idee dat we op vakantie zijn :-)Wel jammer dat we er niet gelijk de foto's erbij hebben, maar die zien we dan later wel.

    Yvonne, je moet dat autorijden gewoon proberen, dat valt harstikke mee hoor ! Wij hebben in Ierland allebei links gereden, en al vrij snel weet je niet beter. Alleen op rotondes en bij kruispunten moet je goed nadenken welke kant je op moet draaien....
    Toen we na 3 weken weer in NL waren, moesten we juist weer helemaal wennen aan het rechts rijden en schakelen, zo snel wen je eraan !

    Was het alleen op de tafelberg zo koud, of is die 27 graden die voorspelt was een uitzondering?
    Genieten jullie er nog maar lekker van.

    Groetjes Caroline

     
  • At 14 oktober, 2004 17:16, Anonymous Anoniem said…

    Hee tante yvonne en oom bert ik vind het best wel geinig dat jullie naar een fort uit de VOC tijd zijn gegaan willen jullie daar wat meer over vertellen ik doe namelijk mijn werkstuk daarover.Was het niet eng om met de auto tegen een helling op te rijden van 350 mtr.En was de wijn lekker? Nou ja ik heb eigenlijk niks meer te vertellen dus:

    DOEGIES VAN JULLIE NICHTJE EN EMAILSTER

    VEERTJE

     

Een reactie posten

<< Home